Vad gäller för RC

Anmälan till RC:

Du som bedriver taxiverksamhet är skyldig att föra över uppgifter från taxametern till en Redovisningscental. Du behöver göra: 
1. Teckna avtal med vår RC (eget avtal eller avtal via din taxicentral)
2. Anmäl fordon till vår RC
3. Anmäl på Transportstyrelsen vilken RC du har valt för ditt/dina fordon
I menyn till vänster hittar du avtal, samt formulär för Fordonsanmälan.

Data till RC minst 1 gång/vecka:

Enligt lag ska taxiregistrerat fordon minst en gång per vecka skicka in data till RC. 

Om du inte rapporterat in data (tömningar) på fem (5) dygn så får du en varning till din angivna e-postadress. Varningen innebär att du ska anmäla FORDON TILLFÄLLIGT UR DRIFT eller kontrollera varför ditt fordon inte skickar in data om du haft ditt fordon i trafik.
Om du inte rapporterat in data på sju (7) dygn så skickas en rapport från Structab RC till Transportstyrelsen om UTEBLIVEN ÖVERFÖRING. Du får ett mail till din angivna e-postadress om att så skett.
Det blir inte längre möjligt att anmäla FORDON TILLFÄLLIGT UR DRIFT i efterskott. En anmälan kan bara ske från dagens datum eller ett senare datum. Inte ett datum som redan passerats.
Du anmäler ditt FORDON TILLFÄLLIGT UR DRIFT tillsvidare. När du börjar köra och därmed skickar in data så övergår fordonet till FORDON ÅTER I DRIFT med automatik. Du behöver alltså inte anmäla att fordonet tagits i trafik.


VIKTIGT 1: Kontrollera själv att poster har gått iväg under meny:

Megtax 310/350/410: Rapporter - Lufttömning. Raden med RC-buffert ska visa 0 st.
Megtax 300: Information - Test - Minne. Raden med RC-poster ska visa 223 (223)

Visar värdena något annat än ovanstående, betyder det att posterna är lagrade i taxametern, och kommer skickas iväg nästa gång modemet har kontakt.

VIKTIGT 2: Observera att ärenden inkomna utanför kontorstid hanteras nästkommande vardag. Våra öppettider är helgfria vardagar kl 08 - 17. (Under långhelger, t ex påsk, kommer vi att ta hand om ärenden en av de röda dagarna).

Tänk på!
Alla förändringar gällande Regnr och Organisationsnummer (t ex bilbyte och ägarbyte) måste anmälas även till vår RC. Använd formulär i menyn till vänster, eller maila  till rc@structab.se.

Även när fordon avregistreras som Taxi ska detta anmälas till oss.

Det går bra att höra av sig för att kontrollera att dina uppgifter samt fordon är korrekt registrerade, samt för över data enligt gällande regler.

Om du väljer att säga upp ditt avtal med Structab RC (eller någon annan RC) MÅSTE du även avregistrera fordonet som Taxi hos Transportstyrelsen. Gör du inte det riskerar du att ditt Trafiktillstånd återkallas. Detta eftersom fordonet är en Taxi men skickar inte in några data.
Om du har sagt upp ditt avtal med Structab RC och vill ansluta dig igen så måste du teckna ett nytt avtal. Uppläggningsavgift för det är 500 kr.

Kontakta oss på rc@structab.se

Mer information om Redovisningscentral för Taxi finns på Transportstyrelsen.se