Vad gäller för RC

Anmälan till RC:

Du som bedriver taxiverksamhet är skyldig att föra över uppgifter från taxametern till en Redovisningscental. Du behöver göra: 
1. Teckna avtal med vår RC (eget avtal eller avtal via din taxicentral)
2. Anmäl fordon till vår RC
3. Anmäl på Transportstyrelsen vilken RC du har valt för ditt/dina fordon
I menyn till vänster hittar du avtal, samt formulär för Fordonsanmälan.

Data till RC minst 1 gång/vecka:

Enligt lag ska taxiregistrerat fordon minst en gång per vecka skicka in data till RC. Ska fordonet stå still i mer än 7 dagar ska detta anmälas till vår RC. Använd gärna formulären i menyn till vänster (Fordon tillfälligt ur drift) eller maila till rc@structab.se
Om uppgifter inte överförs ser Transportstyrelsen att du har uteblivna överföringar och då kan ditt taxitrafiktillstånd bli återkallat.

Tänk på!
Alla förändringar gällande Regnr och Organisationsnummer (t ex bilbyte och ägarbyte) måste anmälas även till vår RC. Använd formulär i menyn till vänster, eller maila  till rc@structab.se.

Även när fordon avregistreras som Taxi ska detta anmälas till oss.

Det går bra att höra av sig för att kontrollera att dina uppgifter samt fordon är korrekt registrerade, samt för över data enligt gällande regler.

Om du väljer att säga upp ditt avtal med Structab RC (eller någon annan RC) MÅSTE du även avregistrera fordonet som Taxi hos Transportstyrelsen. Gör du inte det riskerar du att ditt Trafiktillstånd återkallas. Detta eftersom fordonet är en Taxi men skickar inte in några data.
Om du har sagt upp ditt avtal med Structab RC och vill ansluta dig igen så måste du teckna ett nytt avtal. Uppläggningsavgift för det är 500 kr.

Kontakta oss på rc@structab.se

Mer information om Redovisningscentral för Taxi finns på Transportstyrelsen.se